6 ok, amiért magas a koleszterinszintje, és amit most tennie kell

Magas koleszterin okozhat: étrend, túlzott alkoholfogyasztás, dohányzás cigaretta, genetikai betegség, elhízás, betegségek, mint a cukorbetegség vagy a hypothyreosis.

Az állapot tünetmentes, amíg a probléma elég súlyos lesz ahhoz, hogy károsítsa az erek egészségét. A koleszterin felhalmozódhat az erekben és megkeményedhet az idő múlásával, ami keskenyebbé és kevésbé rugalmassá teszi őket. Ez az állapot növeli a szívroham és a stroke kockázatát. Vannak dolgok, amiket megtehetsz, hogy normalizáld a vér koleszterinszintjét és javítsd az egészségedet. Itt megismerheti ezeket a természetes megoldásokat.

Támogassa a máj egészségét

Csak egy kis mennyiségű koleszterin jön a véráramban a diéta. A nagy részét a mája termeli. Amikor a máj stresszel túlzott alkoholfogyasztás vagy dohányzás cigaretta, ez termel több koleszterin. Az első dolog, hogy támogassa a máj egészségét, hogy elkerüljék a toxinokat, mint például az alkohol és a cigarettafüst.

A máj egészségének további támogatása érdekében számos étrend-kiegészítőt szedhet. Máriatövis kivonat egyike a kiegészítők általában ajánlott a jobb máj egészségügyi funkció. Az összetevő megtalálható néhány jobb multi-táplálkozási kiegészítők.

A polikozanol nevű étrend-kiegészítőt számos vizsgálatban kimutatták, hogy gátolják a koleszterin termelést a májban anélkül, hogy a koleszterinszint-csökkentő sztatin gyógyszerekkel kapcsolatos mellékhatásokat okoznák. Kutatók megállapították, hogy a kiegészítő működik, valamint sztatin gyógyszerek, de nem zavarja a termelés koenzim Q10.

Ez a legnagyobb probléma a sztatin drogokkal. Gátolják a Q10 koenzim előállítását, ami károsítja az izmok és a test összes rendszerének egészségét, mivel a COQ10 fontos antioxidáns. Ha az izmok COQ10 szintje kimerül, az eredmény lehet izomhalál. A legtöbb orvos úgy érzi, hogy a sztatin gyógyszereket csak olyan emberek használhatják, akiknek családi hypercholesterinaemiájuk van, egy ritka genetikai rendellenesség. Még ezek az emberek, policosanol is működhet, anélkül, hogy a kockázatok.

Támogassa az egészségügyi a gastrointestinalis traktus

Ha a gyomor-bélrendszer egészséges, koleszterin végzik a szervezet mellett epesavak vagy diétás oldható rost. Ha a dolgok nem működnek optimálisan, koleszterin, hogy küldtek a GI traktus ártalmatlanítás egyszerűen kap újra felszívódik a véráramba.

A gastrointestinalis traktus egészségének javítása és a koleszterin felszívódásának vagy reabszorpciójának csökkentése érdekében Önnek:

  • Növelje a bevitel oldható rost-zabpehely, barna rizs, bab jó források. A kivi-kiegészítők egy másik lehetőség. Psyllium husk kiegészítők okozhat problémákat a gastrointestinalis traktus, beleértve a blokkolások.
  • Vegyen be egy lecitint kiegészítő-a lecitin szójából vagy más növényi ételekből származik, és köztudott, hogy gátolja a koleszterin felszívódását a gastrointestinalis traktusban, valamint segít a szervezetében a koleszterin kiválasztásában
  • Fogyasszon több növényi ételt – a növényi ételek rostot tartalmaznak, és a legtöbb fitoszterolt tartalmaz, amelyek hasonlóak a koleszterinhez, és versengenek vele a felszívódásért.

Egyes koleszterincsökkentő étrend-kiegészítők lecitint és fitoszterolt is tartalmaznak. De még mindig jó ötlet több növényi ételt és kevesebb húst enni. A hús egy telített zsírforrás, amely növeli a véráramban lévő összes zsír (lipidek) szintjét.

Igyál Teát.

Mind a zöld tea, mind a fekete teák antioxidánsokat tartalmaznak, amelyek segítenek megelőzni a koleszterin és más zsírok oxidációját (keményedését) a véráramban. A fekete teák tartalmazzák a flavinokat. A zöld tea katekint tartalmaz. Mindkettő fitoszterolt és más növényi vegyületeket tartalmaz, amelyek segítenek a “jó” HDL-szintek emelésében, az összkoleszterinszint csökkentésében és az alacsonyabb “rossz” LDL-koleszterin szintekben.

Sok jó multi-táplálkozási kiegészítők tartalmaznak kivonatokat a zöld tea, mert az összes egészségügyi ellátások kapcsolódó növény. Amellett, hogy csökkenti a koleszterinszintet, a kutatások azt mutatják, hogy a zöld tea segíthet az embereknek fogyni, és csökkenti a szívbetegség kockázatát.

Vegyen be egy Lipid-kiegyensúlyozó kiegészítést

Ha a koleszterinszint valóban magas, a lipid-kiegyensúlyozó kiegészítés lehet a megoldás. Függetlenül attól, hogy szüksége van-e erre a fajta kiegészítésre attól függ, hogy a vérvizsgálat kimutatja a koleszterinszint. Ha nem igazán “magas”, akkor lehet, hogy nem kell az extra természetes vegyületek alább felsorolt.

A túl alacsony koleszterinszint ugyanolyan veszélyes, mint a túl magas koleszterinszint. A magas koleszterinszinttől eltérően az alacsony koleszterinszintet számos tünet kísérheti, beleértve a depressziót, a memóriaproblémákat és az alacsony nemi vágyat. Ezek a tünetek leggyakrabban látott emberek sztatin gyógyszerek, de még mindig fontos, hogy tudja a számokat.

A koleszterinszintet csökkentő tápanyagok és növényi vegyületek közé tartozik a lecitin, a fitoszterolok és a fent említett teakivonatok.

Egyéb “aktív” összetevők:

  • Béta-szitoszterin-egy adott fitoszterolok, amely nagyon hasonló a koleszterin molekuláris szinten, de nem negatív hatással van a szervezetre. Gátolja a koleszterin felszívódását a gastrointestinalis traktusban, és számos betegség számára is hasznos lehet.
  • Polikozanol – cukornád-vagy méhviaszkivonat, amelyről kimutatták, hogy csökkenti a koleszterinszintet azáltal, hogy gátolja a koleszterin termelést a májban
  • Rizskorpa olaj – egy másik jó forrása fitoszterolok

Sok úgynevezett koleszterincsökkentő megoldás van a mai piacon, ami megkérdőjelezhető.